De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne

Spel/Makers:  Thomas van Ouwerkerk

Sacha Muller en Jos Nargy 

Tekst: Toon Tellegen
Eindregie: Thabi Mooi
Tekstbewerking: Jos Nargy

Vormgeving: Milena Cnoops 
Techniek: Iain Hoeffnagel
Producent: John de Weerd, Theater aan het Spui

Foto: Jorrit Renaud Photography
Trailer: Mink Pinster, MiLLK

Te zien op theaterfestival De Parade 2014
Gebaseerd op verhalen van Toon Tellegen. 

 

In De Trein naar Pavlovsk (en Oostvoorne) vertelt grootvader aan zijn kleinzoon verhalen vol levenswijsheden. Verhalen over het oude Rusland, de eigenaardige gebruiken daar en zijn familie.
Zo is er een verhaal over de verschrikkelijk niesende neushoorn die dwars door de balzaal van het winterpaleis van de Tsaar denderde.
En wist je dat het Russisch elf verschillende woorden voor schuld heeft, zoals Eskimo’s dertig verschillende woorden voor sneeuw kennen?

“Drie acteurs van Theater aan het Spui die de kleinzoon in drieën hebben gedeeld, maken van De Trein naar Pavlovsk een hartverwarmend half uurtje met fijne vestzakspecialeffects.”

 

de Volkskrant over De trein naar Pavlovsk

“De ideale Paradevoorstelling is inhoudelijk en vermakelijk tegelijk. Thomas, Sacha en Jos bijvoorbeeld paren in De Trein naar Pavlovsk (en Oostvoorne) een melancholieke, poëtische vertelling over het vroegere Rusland aan een transparante, vrolijk relativerende presentatie.” 

NRC Handelsblad

“Thomas, Sacha en Jos slagen erin de diepgang achter een eenvoudige verteltrant lichtvoetig op toneel te brengen. Het maakt De Trein naar Pavlovsk een schitterende voorstelling.” 

Cultpers.nl

 © 2018, 2019, 2020 door Thomas, Sacha en Jos