“Drie acteurs van Theater aan het Spui die de kleinzoon in drieën hebben gedeeld, maken van De Trein naar Pavlovsk een hartverwarmend half uurtje met fijne vestzakspecialeffects.” 

★★★– de Volkskrant

“De ideale Paradevoorstelling is inhoudelijk en vermakelijk tegelijk. Thomas, Sacha en Jos bijvoorbeeld paren in De Trein naar Pavlovsk (en Oostvoorne) een melancholieke, poëtische vertelling over het vroegere Rusland aan een transparante, vrolijk relativerende presentatie.” 

– NRC Handelsblad

“Thomas, Sacha en Jos slagen erin de diepgang achter een eenvoudige verteltrant lichtvoetig op toneel te brengen. Het maakt De Trein naar Pavlovsk een schitterende voorstelling.” 

– Cultpers.nl

DE TREIN NAAR PAVLOVSK EN OOSTVOORNE

Theater aan het Spui

In De Trein naar Pavlovsk (en Oostvoorne) vertelt grootvader aan zijn kleinzoon verhalen vol levenswijsheden. Verhalen over het oude Rusland, de eigenaardige gebruiken daar en zijn familie. Zo is er een verhaal over de verschrikkelijk niesende neushoorn die dwars door de balzaal van het winterpaleis van de Tsaar denderde. En wist je dat het Russisch elf verschillende woorden voor schuld heeft, zoals Eskimo’s dertig verschillende woorden voor sneeuw kennen? Gebaseerd op verhalen van Toon Tellegen.

Van/Met: Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller, Jos Nargy
Tekst:
 Toon Tellegen
Eindregie: Thabi Mooi
Decor: Milena Cnoops
Grafisch werk: Machiel Pleijsier
Producent: John de Weerd
Trailer: Millk/Mink Pinkster
Met dank aan: uitgeverij Querido, Theater aan het Spui

 © 2018, 2019, 2020 door Thomas, Sacha en Jos